background

Principiul de actiune   • Izolarea termica la transmiterea caldurii prin radiatie

  Top

  FARA VITERM: caldura emisa de sursa este absorbita si reflectata de atmosfera si de obiectele din jur. O parte din caldura radiata este reflectata de catre pereti sau trece prin acestia. Cea mai mare parte insa este absorbita de catre pereti prin care se pierde spre exterior.

  CU VITERM: stratul protector de micro sau nanoparticule VITERM creste cantitatea de caldura reflectata si simultan scade cantitatea de caldura absorbita de perete; implicit scade cantitatea de energie termica pierduta prin perete cat si cea transmisa prin perete. Ca urmare cantitatea de caldura pierduta spre exterior scade considerabil.

  Nu ne crede pe cuvant!... Convinge-te!

 • Izolarea termica la transmiterea caldurii prin convectie


  Top

  FARA VITERM: fluxul de aer se incalzeste de la sursa de caldura, se ridica spre tavanul incaperii, scalda apoi peretii cu care vine in contact si le cedeaza caldura, preluand spre circulatie aerul rece de la acestia.

  CU VITERM: datorita stratul protector de micro sau nanoparticule VITERM fluxul de aer intra intai in contact cu micro sau nanosferele exterioare, care preiau mai putina caldura decat peretele gol. Si fluxul de aer rece ce trece prin perete spre interior se intalneste mai intai cu micro sau nanosferele VITERM lipite de perete. Schimbul se face apoi doar cat permite stratul VITERM. Ca urmare scade cantitatea de caldura cedata de aerul cald peretilor precum scade si cantitatea de aer rece preluata de la pereti.

  Nu ne crede pe cuvant! Verifica si convinge-te!

 • Izolare termica la transmiterea caldurii prin conductie


  Top

  FARA VITERM: peretele este incalzit pe partea interioara atat de aerul cald cat si de radiatiile de caldura emise de la sursa pana la o anumita Temperatura Maxima (Tmax). Pe partea exterioara peretele ajunge la o Temperatura minima (Tmin). Diferenta de temperatura determina o migrarea a caldurii de la temperatura Tmax la Tmin. Viteza cu care se pierde caldura, deci cantitatea de caldura pierduta, depinde atat de diferenta de temperatura cat si de grosimea peretelui.

  CU VITERM: stratul protector de micro sau nanoparticule VITERM nu permite peretelui sa ajunga la temperatura maxima Tmax ci doar la una intermediara intre cele doua Tmed. Diferenta de temperatura fiind mai mica scade si viteza de pierdere a caldurii prin conductie. Chiar si grosimea peretelui creste putin, deci creste cantitatea de energie economisita/

  Efectul Knudsen apare in plus: conductivitatea termica efectiva a unui gaz prins in porii unui perete este influentata nu numai de temperatura si presiune dar si de dimensiunea porilor la nivel micro. Acest efect depinde de numarul Knudsen si se numeste efect Knudsen sau efect de rarificare. In special pentru pori la nivel submicro sau nano descresterea conductivitatii termice a gazului prins apare evidenta. (Journal of Thermal Spray Technology, martie 2013 http://link.springer.com/article/10.1007%2Fs11666-012-9878-3#page-2 )

  Nu ne crede pe cuvant! Verifica si convinge-te!

 • Impiedicarea aparitiei condensului


  Top

  FARA VITERM: Aerul cald poate retine mult mai multi vapori de apa decat aerul rece. Daca insa intra in contact cu suprafete reci, in procesul de racire, isi pierde capacitatea de retinere a vaporilor de apa, pe care ii cedeaza. Vaporii cedati condenseaza pe suprafetele de contact formand condensul.

  CU VITERM: stratul protector de micro sau nanoparticule VITERM are insa o temperatura la suprafata apropiata de temperatura mediului ambiant. Prin urmare opreste aerul cald cu care intra in contact de la o racire accentuata, implicit ii pastreaza capacitatea de retinere a vaporilor de apa si ca atare impiedica formarea condensului.

  Nu ne crede pe cuvant! Verifica si convinge-te!

 • Impiedicarea aparitiei igrasiei


  Top

  FARA VITERM: Igrasia de penetrare sau igrasia ascensionala apar atunci cand umiditatea crescuta (de la defecte in instalatii ori apa de ploaie sau umezeala din sol) este absorbita si penetreaza spre suprfetele interioare, provocand pagube decoratiunilor (pete, desprinderi, exfolieri).

  CU VITERM: stratul protector de micro si nanoparticule VITERM nu permite umezelii sa penetreze spre interior, datorita aglomerarii lor si aderentei de peretele suport. Mai mult decat atat, umezeala din perete castiga timpul necesar pentru a fi evaporata spre exterior, fara a afecta peretii.

  Nu ne crede pe cuvant! Verifica si convinge-te!

 • Impiedicarea aparitiei mucegaiului


  Top

  FARA VITERM: conditiile de aparitie a mucegaiului sunt aproape tot timpul prezente - exista spori de mucegai in atmosfera, au o sursa de hrana (lemn, zidarie, izolatii, alimente, etc), exista locuri unde razele ultraviolete nu patrund, caldura este optima si au oxigen, timpul le-ar ajunge sa se dezvolte - insa cheia aparitiei si dezvoltarii mucegaiului este intotdeauna umezeala. Daca umezeala persista suficient timp mucegaiul se va ivi cu certitudine.

  CU VITERM: stratul protector de micro sau nanoparticule VITERM creaza o aglomerare de aer uscat, bine incapsulat si foarte aderent la perete. Ca urmare nu exista umezeala necesara dezvoltarii mucegaiului pe suprafata. Nici macar eventuala patrundere a sporilor de mucegai in interiorul peretelui nu mai este periculoasa intrucat umezeala izolata in perete are create conditiile sa se evapore.

  Nu ne crede pe cuvant! Verifica si convinge-te!

 • Impiedicarea aparitiei ruginii


  Top

  FARA VITERM: Rugina este o slabire a legaturilor fierului datorita oxidarii atomilor sai, proces cunoscut drept coroziune electrochimica. Acolo unde apa se acumuleaza pe suprafata este mai putin oxigen si apa actioneaza ca electrolit, fierul se oxideaza si apare rugina.

  CU VITERM: stratul protector de micro si nanoparticule VITERM, prin aderenta sa la suportul metalic si legatura stransa intre micro sau nanoparticule nu permite apei sa ajunga in contact cu suprafata fierului. Ca atare opreste formarea ruginii. In plus actioneaza si ca strat de protectie impotriva eventualelor alte substante sau fenomene corozive.

  Nu ne crede pe cuvant! Verifica si convinge-te!

Daca-ti doresti un microclimat sanatos: VITERM-izeaza!

Pentru comenzi sau informatii contacteaza-ne!